Ikea voert sollicitatiegesprek thuis op de bank

Geen categorie

Ikea zit te springen om personeel en om het sollicitanten makkelijk te maken worden de sollicitatiegesprekken thuis bij de kandidaten gevoerd.

Het gesprek thuis is nog een proef vanuit Ikea Utrecht. Het woonwarenhuis bezweert dat tijdens het gesprek niet wordt geturfd hoeveel Ikea-meubeltjes er in het huis staan. ,,Er is krapte op de arbeidsmarkt en het Zweedse woonwarenhuis ervaart concurrentie van andere werkgevers in de omgeving. Door potentiële nieuwe werknemers de mogelijkheid te bieden om thuis te solliciteren, hoopt Ikea meer mensen enthousiast te maken om te reageren op een van de vacatures’’, luidt de verklaring.

En bij een gesprek thuis hoeft de sollicitant ‘zich niet in allerlei bochten te wringen om naar Ikea Utrecht te gaan’ – hoewel dat toch echt dagelijkse praktijk wordt als degene wordt aangenomen. Om de kandidaat nóg meer in de watten te leggen brengt de Ikea-personeelsfunctionaris zelfs Zweedse koekjes mee.

Beste versie

Ikea denkt dat het bedrijf ook voordeel heeft bij de thuisgesprekken. Het gesprek zou bijvoorbeeld in een informelere sfeer plaatsvinden. ,,Ikea gelooft dat iemand de beste versie van zichzelf laat zien wanneer hij of zij zich thuis voelt.’’

Momenteel heeft Ikea in Nederland ruimte voor 139 nieuwe medewerkers. Ikea Utrecht heeft achttien banen op de vacaturesite. Veel deeltijdbanen. Er wordt bijvoorbeeld al ruim een maand gezocht naar een ‘logistiek medewerker’ die voor de openingstijd (10 uur ’s ochtends) de voorraad heeft aangevuld. Aanvang van de werkdag is 5 uur ’s ochtends.

Wie de toekomstige werkgever liever niet over de vloer heeft, kan er ook voor kiezen om het sollicitatiegesprek op kantoor bij Ikea Utrecht te voeren.

Er zijn meer bedrijven die nieuwe manieren onderzoeken om mensen te werven. McDonald’s ziet heil in smartspeakers die helpen bij het vinden van een nieuwe baan. En ook videosollicitaties zijn al een aantal jaar in zwang.

Bron: ad.nl

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Corona verandert alles, en dus ook rekruteren. Deze trends tekenen zich af en digitalisering staat hierbij voorop. Van meer gebruik van video tot de opmars van virtuele jobbeurzen. 1. Minder aanwervingen Een no brainer: bijna zes op tien bedrijven uit het...

Lees meer
10 prognoses voor het post-coronatijdperk

10 prognoses voor het post-coronatijdperk

Wat betekent het post-coronatijdperk voor je werk, job en kantoor? We legden ons oor te luisteren bij enkele experts en doen tien voorspellingen. 1. Meer hygiëne “Bedrijven zullen in het post-coronatijdperk meer aandacht besteden aan hygiëne”, stelt Tom Palmaerts van...

Lees meer
Rekruteren in tijden van corona

Rekruteren in tijden van corona

In deze gekke tijden heb je als recruiter ineens een hoop op je bord liggen. En daarbij komen ook de flinke bezuinigingen op het recruitment budget? Ambitie deelt daarom drie creatieve tips voor werving!  Tip #1: Kies voor kanalen met kwaliteit niet kwantiteit.  Stop...

Lees meer