Videosollicitatie interviews in tijden van het coronavirus

Blog

Nu sociaal contact moet worden vermeden en de meeste mensen thuiswerken kun je ook niet meer sollicitanten op kantoor spreken. De oplossing: videosollicitatie interviews! Sollicitatiegesprekken voeren via Skype wordt al veel gedaan en er bestaan zelfs verschillende bedrijven die videotechnologie aanbieden, specifiek gericht op recruitment. Zorgt corona voor de doorbraak van videosollicitatie interviews?

Naast het praktische aspect in tijden van het coronavirus zijn er voor beide partijen vele voordelen te vinden in videosollicitatie interviews ten opzichte van ‘live’ sollicitatiegesprekken.

Efficiënter

Onderzoeken wijzen uit dat videosollicitatie interviews de recruiter de kans geven om de kandidaat tot tien keer sneller te observeren, te evalueren en te beoordelen dan gedurende een face-to-face of telefonisch interview.

Via camera

Of een kandidaat via de webcam geïnterviewd wordt of face-to-face, onderzoeken wijzen uit dat het qua beleving helemaal niets uitmaakt. Geen van de voordelen van een ‘echt’ gesprek gaan verloren als het gesprek via de computer gevoerd wordt. Sterker nog: vaak is het zelfs een betere manier om erachter te komen wat er schuilgaat achter een kandidaat. De camera staat gericht op het gezicht van de persoon en verbloemt zo helemaal niets. Lichaamstaal en gezichtsuitdrukking zeggen in dat geval meer dan duizend woorden.

Positieve ervaring

Maar liefst 89 procent van alle arbeidsverbanden worden binnen anderhalf jaar ontbonden vanwege een verschil in arbeidscultuur. Dit is met videosollicitatie interviews gemakkelijk te voorkomen, hoe gek het ook klinkt. Een kandidaat die al een positieve ervaring heeft nog vóórdat hij of zij het bedrijfspand binnenloopt, is eerder geneigd deze positieve gevoelens vast te houden en te koppelen aan het bedrijf. Het resultaat: een betere beleving als hij of zij daadwerkelijk het bedrijfspand bezoekt, wat uiteindelijk weer zorgt voor een bepaald arbeidsethos, zelfvertrouwen en optimisme tijdens het werk. Negatieve ervaringen worden daarentegen niet direct gekoppeld en eerder losgelaten, gezien de kandidaat het bedrijfspand tijdens een video interview niet bezoekt.

Vooruitstrevend

De generatie die op dit moment afstudeert en op zoek gaat naar een goede baan is vergroeid met technologie. Zij zijn op zoek naar een vernieuwend, energiek en innovatief bedrijf, dat net als zij de mogelijkheden van vandaag de dag optimaal benut. Met een videosollicitatie interview laat een bedrijf dus zien dat het innoveert én trekt daarmee ook die specifieke doelgroep aan, wat kan zorgen voor een betere match.

Kortom: videosollicitaties interviews zijn op het moment niet alleen praktisch maar ook zeer efficiënt!

Ben je opzoek naar een sparringpartner in je recruitment aanpak in deze lastige tijden? Ambitie wil graag helpen!  Tel.: 058-284 52 52 Mail: banen@ndcmediagroep.nl

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Corona verandert alles, en dus ook rekruteren. Deze trends tekenen zich af en digitalisering staat hierbij voorop. Van meer gebruik van video tot de opmars van virtuele jobbeurzen. 1. Minder aanwervingen Een no brainer: bijna zes op tien bedrijven uit het...

Lees meer
10 prognoses voor het post-coronatijdperk

10 prognoses voor het post-coronatijdperk

Wat betekent het post-coronatijdperk voor je werk, job en kantoor? We legden ons oor te luisteren bij enkele experts en doen tien voorspellingen. 1. Meer hygiëne “Bedrijven zullen in het post-coronatijdperk meer aandacht besteden aan hygiëne”, stelt Tom Palmaerts van...

Lees meer
Rekruteren in tijden van corona

Rekruteren in tijden van corona

In deze gekke tijden heb je als recruiter ineens een hoop op je bord liggen. En daarbij komen ook de flinke bezuinigingen op het recruitment budget? Ambitie deelt daarom drie creatieve tips voor werving!  Tip #1: Kies voor kanalen met kwaliteit niet kwantiteit.  Stop...

Lees meer