Valt je vakantie in het water? Zo kan je toch nog genieten

Blog

Had je verlofdagen ingezet? En vallen die nu in het water door de coronacrisis? Reizen is niet mogelijk. Maar met de nodige portie creativiteit maak je toch nog iets leuks van je vakantie. Wij serveren je enkele tips. 100 % coronaproof!

Door de coronacrisis zijn heel wat events geannuleerd en horeca- en handelszaken gesloten. Gelukkig zijn er heel wat dingen die wél nog mogen. Daar focussen we in dit artikel op.

1. Profiteer van de buitenlucht

Wandelen, joggen, fietsen, steppen, skateboarden, inline skaten, … Het kan allemaal in je eigen buurt en met je eigen gezin. Het zachte lenteweer is een pluspunt. Trek dus samen naar buiten. En geniet van wat extra vitamine D. En van de zuivere lucht, want door het weinige verkeer, is ook de hoeveelheid fijnstof in de lucht erg laag.

2. De grote lenteschoonmaak

Het klinkt misschien iets minder sexy … maar je hebt nu extra veel tijd voor de grote lenteschoonmaak. Beginnen is het moeilijkst, maar de voldoening zal groot zijn.

3. (Moes)tuinieren

Droomde je altijd al van een eigen moestuin? Of heeft je tuin een opfrisbeurt nodig. Het weer is goed en de timing om te zaaien is perfect. Sommige tuincenters zijn geopend en ook online vind je de nodige materialen.

4. Heerlijk kokerellen

Extra tijd! Voor hobbykoks is dat een ideale gelegenheid om te experimenteren in de keuken. Haal je kookboeken onder het stof en maak gerechten die je al lang wilt proberen. Je gezinsleden zijn ongetwijfeld graag proefkonijn. Stijgt de temperatuur boven de 20°C? Dan kun je eveneens uitgebreid barbecueën.

5. Tijd voor klassiekers

Ligt er nog een stapel boeken die je niet gelezen krijgt? Of wil je die ene serie of film al zo lang bekijken? Daar heb je nu tijd voor. Lekker drankje erbij en genieten maar.

6. Ontdek een nieuwe hobby

Wil je leren fotograferen, naaien, composteren, figuurzagen, mediteren … Zoek online informatie op, bestel online (liefst lokaal!) een handboek of materiaal en ga aan de slag. Tijd zat!

7. Volg online cursussen

Er staan online duizenden cursussen klaar. Profiteer ervan en schaaf jezelf bij. Soft skills, een bepaald vakgebied, een nieuwe taal … Het aanbod is gigantisch. Heel wat cursussen zijn zelfs volledig gratis.

8. Slow life

Een laatste tip: geniet van de kleine dingen. Van slow coffee, zelfgebakken brood, je krant lezen in de zon, een lunch op het terras … Voor je het weet zitten we opnieuw in de hectiek van weleer.

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Corona verandert alles, en dus ook rekruteren. Deze trends tekenen zich af en digitalisering staat hierbij voorop. Van meer gebruik van video tot de opmars van virtuele jobbeurzen. 1. Minder aanwervingen Een no brainer: bijna zes op tien bedrijven uit het...

Lees meer
10 prognoses voor het post-coronatijdperk

10 prognoses voor het post-coronatijdperk

Wat betekent het post-coronatijdperk voor je werk, job en kantoor? We legden ons oor te luisteren bij enkele experts en doen tien voorspellingen. 1. Meer hygiëne “Bedrijven zullen in het post-coronatijdperk meer aandacht besteden aan hygiëne”, stelt Tom Palmaerts van...

Lees meer
Rekruteren in tijden van corona

Rekruteren in tijden van corona

In deze gekke tijden heb je als recruiter ineens een hoop op je bord liggen. En daarbij komen ook de flinke bezuinigingen op het recruitment budget? Ambitie deelt daarom drie creatieve tips voor werving!  Tip #1: Kies voor kanalen met kwaliteit niet kwantiteit.  Stop...

Lees meer
Videosollicitatie interviews in tijden van het coronavirus

Videosollicitatie interviews in tijden van het coronavirus

Nu sociaal contact moet worden vermeden en de meeste mensen thuiswerken kun je ook niet meer sollicitanten op kantoor spreken. De oplossing: videosollicitatie interviews!Sollicitatiegesprekken voeren via Skype wordt al veel gedaan en er bestaan zelfs verschillende bedrijven die videotechnologie aanbieden, specifiek gericht op recruitment. Zorgt corona voor de doorbraak van videosollicitatie interviews?

Lees meer