Jongeren zijn zich niet bewust van nieuwe digitale jobs

Blog

Als je de tieners van vandaag vraagt wat ze later willen worden, dan is de kans groot dat ze voor een traditioneel beroep kiezen. Denk maar aan leerkracht, dokter of politieagent. De digitale jobs blijven vooral links liggen.

De tieners zijn digitale meesters, en je zou dan ook verwachten dat ze later iets met die specifieke skills willen doen. Want eerlijk: ze hebben een grote stap voor op de mensen die niet opgroeiden met al die digitale snufjes. En toch lijken ze zich niet bewust van de nieuwste jobs, want als je vraagt wat ze later willen worden, kiezen ze eerder voor een traditioneel beroep.

Maar liefst 47 procent van de jongens en 53 procent van de meisjes uit meer dan veertig landen denkt op hun dertigste een van de tien meest populaire jobs uit te oefenen. Dan gaat het om dokter, leerkracht, manager, ingenieur, advocaat, politieagent, ICT-professional, verpleegkundige, ontwerper of psycholoog.

Vernauwde blik

En dat is in ons land niet anders: zowat 45 procent van de jongens en 53 procent van de meisjes ziet een toekomst in een van die beroepen. Dat blijkt uit een studie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), die de PISA-onderzoeken van 2000 en 2018 met elkaar vergeleek.

Maar vanwaar komt die vernauwde blik van de jeugd? Die is enerzijds sterker aanwezig bij jongeren uit een achtergesteld milieu, en bij de tieners die minder goed scoorden op lezen, wiskunde en wetenschappen tijdens de testen. Bovendien lijken tieners niet echt stil te staan bij het feit dat heel wat van die traditionele beroepen in de toekomst weleens geautomatiseerd kunnen worden.

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Corona verandert alles, en dus ook rekruteren. Deze trends tekenen zich af en digitalisering staat hierbij voorop. Van meer gebruik van video tot de opmars van virtuele jobbeurzen. 1. Minder aanwervingen Een no brainer: bijna zes op tien bedrijven uit het...

Lees meer
10 prognoses voor het post-coronatijdperk

10 prognoses voor het post-coronatijdperk

Wat betekent het post-coronatijdperk voor je werk, job en kantoor? We legden ons oor te luisteren bij enkele experts en doen tien voorspellingen. 1. Meer hygiëne “Bedrijven zullen in het post-coronatijdperk meer aandacht besteden aan hygiëne”, stelt Tom Palmaerts van...

Lees meer
Rekruteren in tijden van corona

Rekruteren in tijden van corona

In deze gekke tijden heb je als recruiter ineens een hoop op je bord liggen. En daarbij komen ook de flinke bezuinigingen op het recruitment budget? Ambitie deelt daarom drie creatieve tips voor werving!  Tip #1: Kies voor kanalen met kwaliteit niet kwantiteit.  Stop...

Lees meer