Als team solliciteren

Blog, Ervaringen

Het zou weleens een nieuwe trend kunnen worden: kleine groepjes van kandidaten die zich samen aanbieden bij een bedrijf. Het zijn meestal mensen die in het verleden al succesvol hebben samengewerkt en daarom als team meteen inpasbaar zijn.

Een kandidaat over de vloer die zich graag met een heel team bij een nieuw bedrijf wil aanbieden. Het is bijvoorbeeld iemand met een sterk managementprofiel, die vanuit zijn netwerk andere mensen kent met aanvullende competenties. Ze hebben in het verleden erg goed samengewerkt, en zien het wel zitten om samen de overstap naar een nieuwe werkgever te maken.

Ook heb je mensen met uitstekende profielen die een beetje vastgeroest zijn, maar het niet aandurven om de stap naar een nieuwe uitdaging te zetten. Maar als ze weten dat een fijne ex-collega of kennis daar ook aan de slag gaat, hebben ze misschien wel de neiging om een overstap te overwegen. Zo zijn ze zeker van enige vertrouwdheid en verkleint het risico op mislukking. Soms is dat het kleine duwtje dat ze nodig hebben.

Teams laten solliciteren kan een uitkomst zijn voor scale-ups die snel willen groeien, voor familiebedrijven die de volgende generatie stevig willen omringen met extern talent of voor investeerders die meteen een team met een vertrouwensband wil inpassen.

Wil jij in contact komen met de juiste kandidaten voor jou vacature? ⭐️ Ambitie kan helpen! Kies voor advertorials & vacatures online, in onze kranten of via video’s.

 

 

 

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Rekruteren in het Covid-19 tijdperk: 5 trends

Corona verandert alles, en dus ook rekruteren. Deze trends tekenen zich af en digitalisering staat hierbij voorop. Van meer gebruik van video tot de opmars van virtuele jobbeurzen. 1. Minder aanwervingen Een no brainer: bijna zes op tien bedrijven uit het...

Lees meer
10 prognoses voor het post-coronatijdperk

10 prognoses voor het post-coronatijdperk

Wat betekent het post-coronatijdperk voor je werk, job en kantoor? We legden ons oor te luisteren bij enkele experts en doen tien voorspellingen. 1. Meer hygiëne “Bedrijven zullen in het post-coronatijdperk meer aandacht besteden aan hygiëne”, stelt Tom Palmaerts van...

Lees meer
Rekruteren in tijden van corona

Rekruteren in tijden van corona

In deze gekke tijden heb je als recruiter ineens een hoop op je bord liggen. En daarbij komen ook de flinke bezuinigingen op het recruitment budget? Ambitie deelt daarom drie creatieve tips voor werving!  Tip #1: Kies voor kanalen met kwaliteit niet kwantiteit.  Stop...

Lees meer